O nama

Institut za muziku , teatar i multimediju (iMTM) jedina je institucija ove vrste u regionu koja će mladim talentima dati mogućnost obrazovanja u strukama za koje do sada nije bilo adekvatne edukacije.

Smješten na novoj adresi u ulici Ćumurija br. 6 (1sprat)  Institut u edukativnom segmentu rada u oblasti „Multimedije“ nudi obuku za muzičke producente i urednike radio i tv stanica, snimanje muzičkih projekata i audio promotivnih džinglova, kreiranje rtv audio-video dizajna, DJ-ing, kao i postavljanje internet radio stanica uz željeni audio dizajn.

U saradnji sa Royal Academy of Music - London, iMTM razvija platformu muzičkog teatra, koja u BiH trenutno ne egzistira i nudi intenzivni trening za studente koji počinju ili žele nastaviti karijeru u muzičkom teatru. Staff iMTM-a su prvenstveno BH. profesori sa višegodišnjim radnim iskustvom van granica Bosne i Hercegovine, koji su školovani u Engleskoj, Americi, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

iMTM prati svjetske muzičke tokove i tehnološki razvoj nudeći naobrazbu i trening u modernim savremenim prostorijama i studijima kao i rad na najnovijem i najpopularnijem muzičkom softveru i hardveru.

iMTM - Pretvori svoju maštu u stvarnost !