Voice lab

iMTM Voice Lab Profesionalna škola pjevanjapo Estill Voice Model

Predmeti: Opersko pjevanje, Pop rock pjevanje, Voice studio, Osnovi muzičke teorije

 

 

Opersko pjevanje: Prva specijalizirana škola solo pjevanja nudi naobrazbu koja obuhvata vokalnu tehniku i rad na operskom repertoaru a namijenjena je osobama uzrasta od 18 do 30 godina.

Pop-rock: predmet pjevanja nudi naobrazbu iz veoma popularnih muzičkih stilova kroz repertoar na koji obuhvata svjetski poznate hitove.

Voice Studio: je predmet praktičnog karaktera koji nudi naobrazbu iz tehnike snimanja vokala, studijskih pravila, analizu snimljenih projekata te sprema studente za buduću muzičku profesionalnu karijeru.

 

Polaznici Voice Laba će u svojim završnim projektima imati vlastite profesionalne snimke koji će ih Polaznici škole će pored osnovne tehnike operskog pjevanja, tehnike pop-rock pjevanja razvijati muzikalnost smisao za ljepotu tona i logičnost muzičke fraze, intonaciju i ritam, naučiti fraziranje i dikciju kao i scenski nastup odnosno kontakt sa publikom. Nastava će se odvijati u popodnevnim terminima prema dogovoru sa aplikantima a kao sastavni dio nastavnog programa predviđena je i masterclass nastava iz predmeta Osnove muzičke teorije “solfeggio” za kandidate koji nemaju nikakvo muzičko predznanje. Predmet operskog solo pjevanja vodi solistica Narodnog pozorišta u Sarajevu mr. Melisa Hajrulahović. Voditeljica Pop-rock predmeta je mr. Alma Ferović u saradnji sa Anne-Marie Speed profesoricom sa Kraljevske muzičke akademije u Londonu i vokalnim trenerom na serijalu X-factor iz Velike Britanije. Predmet Voice Studio vode: Voditelj odjela Multimedija mr. Jasmin Ferović i glavni producent multimedije Tarik Ramić. Osnove muzičke teorije vodi profesor sa Muzičke akademije u Sarajevu Dino Rešidbegović. Po završetku godišnjeg ciklusa predviđene su javne prezentacije a svim polaznicima biće uručen certifikat iMTM-a. Po dogovoru sa profesorom moguće je pohađati i dodatne privatne časove. Svi zainteresovani kandidati mogu aplicirati putem www.mtm.ba i online aplikacije a potom će biti pozvani na audiciju. Datum audicije će biti naknadno objavljen. Za sve polaznike škole bit će organizirane posjete predstavama u Narodnom pozorištu Sarajevo kao i drugim relevantim institucijama u BiH.