Otvorena škola glume sa Gordanom Boban!

Kao rezultat uspješne saradnje na mjuziklima ”Prljavi ples” i ”Annie” sa renomiranom bh. glumicom Gordanom Boban, Institut za muziku, teatar i multimediju pokrenuo je školu glume, koja sa radom počela u novembru 2015. godine.

Kroz jednosatne časove na sedmičnoj osnovi nastava obuhvata vježbe glume, glumačku improvizaciju, dikciju, ponašanje i govor pred kamerom, govor tijela, glumački pokret, izradu glumačke uloge i rad na scenariju za predstave.

Prijave za nove grupe primamo tokom godine a prijavljeni kandidati će biti pozvani na kraći intervju/audiciju, za koju je potrebno spremiti priču, recitaciju ili monolog. Pravo prijave imaju svi kandidati iznad 18 godina starosti. Nastava je grupna (max 6 osoba) i traje tokom cijele godine u ciklusima od po tri mjeseca.

Kandidati koji uspješno završe školu glume iMTMa će biti spremni za prijemni ispit za upis na glumačke akademije, a najbolji kandidati će imati prliku biti dio profesionalnih pozorišnih produkcija Instituta MTM, mjuzikla ”Footloose”, ”Prljavi ples”, ”Annie”, kao i budućih pozorišnih produkcija.

 

Pored redovne nastave svi polaznici škole će moći besplatno gledati predstave na repertoaru Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, obilaziti relevantne institucije iz branse, te imati dodatne polusatne casove iz pjevanja i plesa.

Po završetku škole svim polaznicima će biti uručen iMTM Certifikat.

Glumica Gordana Boban, Akademiju scenskih umjetnosti završila je u Sarajevu u klasi prof. Bore Stjepanovića. Nastupala je na najpoznatijim svjetskim festivalima, te igrala u nekoliko domaćih filmskih i televizijskih ostvarenja. Akademsko obrazovanje dramske umjetnice stiče na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Značajnije uloge u dramskim predstavama Tetoviranom pozorištu, ženski turbofolk bend i Mjesečevoj Predstavi, te u filmovima: "Gori vatra" (2002), "Nafaka" (2006) i drugi. Dobitnica je niza nagrada za glavnu žensku ulogu među kojima je i nagrada za glumicu godine ”BH radija 1” 2008. Članica je glumačkog ansambla Kamernog teatra 55 u Sarajevu.

Upis je u toku! Prijavite se putem email adrese info@mtm.ba ili putem telefona 062559862