Dvostruki oskarovac A. R. Rahman posjetio iMTM

Dvostruki Oskarovac A. R. Rahman Posjetio iMTM

Ljepote Bosne i Hercegovine odlučio je upoznati i dvostruki Oskarovac iz Indije, kompozitor muzike za film "Milijunaš s ulice" A. R. Rahman koji je proteklih dana boravio u Sarajevu na poziv naše umjetnice Alme Ferović, a u povodu posjete Institutu za muziku, teatar i multimediju (iMTM). 

Rahmanov dolazak u Sarajevo vrlo je bitan za našu zemlju jer je riječ o trenutno najplaćenijem kompozitoru filmske industrije koji je komponirao na stotine filmskih partitura, prodao više od 300 miliona nosača zvuka, a i najprodavaniji je umjetnik svih vremena.     

Da je spreman na najbolji mogući način promovirati Sarajevo i BiH u svijetu govori i njegova poruka da će uskoro ponovo doći sa svojom porodicom kako bi svi zajedno bolje upoznali tradiciju i kulturu naše zemlje. Bosancima i Hercegovcima je obećao i pjesmu koja će biti ispirirana muzičkom tradicijom naše zemlje. Ovaj veliki humanista kojeg zovu i "Mocart iz Madrasa" veliki je ljubitelj muzičkog teatra te je pružio veliku podršku našim umjetnicima u razvoju ove platforme koju kroz iMTM grade u BiH. 
 
Rahman je rođen 6. januara 1966. godine. Oženjen je Sajrom (Saira) i ima troje djece. Osim u Madrasu gdje živi sa svojom porodicom, Rahman ima i muzičke studije u Londonu i Los Anđelesu.

   

Rahman u iMTM DJ Production studiju