Mjuzikl Annie u junu u NPS!

Mjuzikl za djecu Annie premijerno će biti postavljen u prvoj sedmici juna u Narodnom pozorištu Sarajevo. Pripreme uvelike traju u Institutu MTM gdje 36 djece vrijedno radi kroz školu muzičkog teatra Annie i priprema realizaciju predstave.

Mjuzikl režira poznati glumac Riad Ljutović, a glumačku podjelu pored djece, čine baletni solista i koreograf predstave Samra Mlinar Mandić kao i solisti Opere Narodnog pozorišta Sarajevo Melisa Hajrulahović Tomić i Jasmin Bašić. Muzičku režiju mjuzikla potpisuje Alma Ferović Fazlić.

Medju akterima predstave su i polaznici škole glume Gordane Boban, Toni Kovačević, Minja Filipović i Adnan Kurkuzović te Sara Vojičić, Hana Zrno i Farah Džanković, polaznice škole pjevanja Voice Lab.

U predstavi učestvuju i djecica iz baletne i glumačke škole MiniKidsLab za predškolski uzrast.

Mjuzikl Annie je američki mjuzikl za koji je muziku napisao Charles Strouse, libreto Martin Charnin, a dijaloge Thomas Meehan, koji je premijerno prikazan na Broadwayu 1977. godine. Temeljio se na popularnom stripu Little Orphan Annie Harolda Graya. Naslovna protagonistica je 11-godišnjakinja  koja bježi iz sirotišta u potrazi za roditeljima a ubrzo pronalazi utočište kod milijardera Olivera Warbucksa.

Mjuzikl je baziran na originalnoj priči iz 1982. godine a među najpoznatijim songovima koji će biti izvedeni su i ”Tomorrow” i ”Its a hard knock life”.