Gramophonedzie posjetio iMTM !

U nedjelju 01.01.2012. svjetski poznati DJ-producent Marko Miličević aka Gramofonedzie uoči svog nastupa na partiju „5.sobe“ u lokaciji Četiri sobe gospođe Safije, posjetio je prostorije Instituta za muziku, teatar i multimediju iMTM. Tom prilikom je pogledao studijske ali i prostore video masterclass predavanja. Kao i drugi prije njega podvukao je značaj kvalitetne naobrazbe za buduće DJ-e i producente izrazivši želju da se aktivno uključi u edukacijski program.

Studenti iMTM-a će imati priliku praviti remixe Gramofonedzie, a najbolji radovi će biti plasirani na inostrano tržište te biti promovirani u daljem radu Marka Miličevića, definitivno jednog od najpoznatijih DJ-producenata porijeklom sa naših prostora.

Iako pod pseudonimom Gramophonedzie Marko nastupa i radi već četiri godine, pravi uspjeh postigao je singlom 'Why Don't You'. To je single koji je od eksperimentalnog projekta prerastao u svjetski mega hit i dospio je do 1. mjesta MTV Dance Chart britanskog MTV-ja u samo par mjeseci. Taj originalni miks na bazi klasika iz 1943. godine u izvođenju Peggy Lee i Bennyja Goodmana, nastale po blues standardu kompozitora Kansas Joe McCoya 'Why Don’t You Do Right?”, najbolje ćete se prisjetiti u izvedbi Jessice Rabbit iz filma 'Ko je smjestio Zeki Rogeru'. Pjesma postaje udarni hit i na vodećim svjetskim sajtovima za preuzimanje muzike Stompy, Traxsource i Beatport, i ulazi u Top 10 na službenim Top listama vodećih svjetskih DJ-eva poput DJ Sneaka, Kevina Saundersona, Carla Coxa, Dennisa Ferrera, Normana Jaya, Tonya Humphriesa i Rogera Sancheza.