Ansambl Cabaret otvorio 3. Međunarodni festival harmonike u Slav. Brodu

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Repulike Hrvatske, Grada Slavonskog Broda i županije Brodsko-Posavske, pred oko 600 posjetitelja u pozorišnoj dvorani "Ivana Brlić Mažuranić" u Slavonskom Brodu, sinoć su izvedeni odlomci iz mjuzikla "We Will Rock You", uz pratnju Brodskog harmonikaškog orkestra (BHO) "Bela pl. Panthy", kojim je dirigovala Sanja Nuhanović.
 
Nakon prošlogodišnjih nastupa u Slavonskom Brodu i Sarajevu kada su izvedeni odlomci iz mjuzikla Mamma Mia (ABBA) saradnja sa Brodskim harmonikaškim orkestrom Bela pl. Panthy, koji su prije desetak dana osvojili prvo mjesto na evropskom takmičenju u Pragu, se nastavlja.
 
Treći po redu Međunarodni festival harmonike "Bela pl. Panthy" otvorio je koncert "We Will Rock You" na kojem su nastupili članovi Ansambla Cabaret, Instituta za muziku, teatar i multimediju: Aida Mušanović, Nenad Tešić, Negra Čičić, Irma Mulić, Adis Pirić i Faruk Jahić.
 
Oduševljeni smo saradnjom sa BHO i već planiramo narednu godinu, kada ćemo treći put udružiti snage i napraviti još jedan jedinstven projekat. Veoma uspješno smo uspjeli spojili tradiciju, odnosno zvuk harmonike sa rock muzikom, posebno aranžiranom za šest pjevača i tridesetak harmonikaša, upotpunjeno plesom i scenskim pokretom kao i vizuelnim efektima te video animacijama, što do sada nigdje nije zabilježeno.

Na ovaj način simbolično je obilježena godišnjica od smrti pjevača i lidera benda "Queen" sjajnog Fredija Merkurija (Freddie Mercury 5. 9.1946. - 24. 11.1991.).
Veoma brzo reprizirat ćemo koncert u Sarajevu i vjerovatno Livnu a u pregovorima smo i za nastupe u Zagrebu, Vinkovcima i Puli.