Repriza mjuzikla Footloose 7. juli u 20h NPS-a!

Triumfalna premijera je 13.06. održana u prepunoj sali Narodnog pozorišta u Sarajevu. Pred oko pet stotina posjetilaca, premijerno je izveden mjuzikl Footloose, iz 1984. godine.



Medju mnogobrojnim zvanicama i ljubiteljima ove muzičko-scenske forme, premijeri su prisustvovali i ministar za kulturu i sport Kantona Sarajevo Ivica Šarić, sa gostima iz Hrvatske, na čelu sa ravnateljem baleta splitskog HNK-a, Dinkom Bogdanićem, renomiranim baletnim pedagogom i koreografom, koji je domaćoj javnosti poznat kao predsjednik žirija hrvatskog tv serijala ”Ples sa zvijezdama”.



Publika u dvorani koja je bila na nogama nije krila oduševljenje nakon izvedbe drugog poslijeratnog mjuzikla Footloose i ovacijama je ispratila sve aktere i kreativni tim, koji su dva puta vraćani na bis.

Predstava je realizirana u produkciji Instituta za muziku, teatar i multimediju a u saradnji sa Muzičkom akademijom u Sarajevu, Akademijom scenskih umjetnosti Sarajevo i Narodnim pozorištem Sarajevo.

https://www.youtube.com/watch?v=49nT1SqnHvU (pogledajte djelic atmosfere sa premijere)

U naslovnim ulogama gledali smo Leonarda Šarića, Melisu Hajrulahović- Tomić, Tarika Mulaomerovića, Nikolinu Vujić, Fuada Backovića - Deen-a, Aidu Mušanović, Alena Hadžića, Ivana Sušca, Negru Čičić, Ajselu Zoronjić, Narcisa Zečića, Adisa Pirića i Irmu Mulić. U izvođačkom ansamblu nastupili su Dženana Aganspahić, Medina Turković, Tina Dervišević, Ena Prutina, Dina Kordić, Emina Zahirović, Rabija Mahmutović, Dino Hasanbegović, Lejla Čaušević, Andrea Krasnić, Iva Vukić, Dinka Stroil, Šejla Grga, Andrijana Tadić, Irfan Čekić, Muedib Islamović, Amel Begić, Hasan Mujanović, polaznici Kids Lab iMTM-a, kao i balerine Osnovne muzičke škole Novo Sarajevo.
Koreografiju za predstavu je osmislila Samra Mlinar- Mandić, režiju potpisuju Irfan Avdić i Emin Hajrić, muzičku režiju Alma Ferović-Fazlić.

Aranžmane za muzički bend koji čine Amar Češljar bubnjevi, Darko Hrgić bas gitara, Vedran Vujica gitara i Erik Marjanović sax, priredio je pijanista i akademski kompozitor Adnan Mušanović.

Repriza mjuzikla Footloose je zakazana za 7. juli 2014. godine u 20h u Narodnom pozorištu Sarajevo, a karte za reprizu su već u prodaji i mogu se rezervirati na blagajni Narodnog pozorišta na telefon 221682.