MARTA WOODHULL, LA, USA

Marta Woodhull vokalni aranžer nominirana za Grammyja, pjevačica i autorica te jedan od najboljih holivudskih vokalnih trenera. Njeni klijenti osvajaju Oskare, Grammyje, Tonyje i Emmyje. Od L.A. do New Yorka, Marta trenira i producira u svim savremenim žanrovima, od rocka do repa, hip hopa do neo soula, Electronica do Opere. Martina tehnika za moderne pjevače utemeljena je u 100-godišnjoj liniji majstorstva, a trenirala je sa Leonom Lišnerom, Džordžom Dujkersom i pre svega legendarnom gospođom Olgom Ris, koja je i sama debitovala pod dirigentskom palicom Sergeja Prokofjeva. Studirala je na The Juilliard School of Music, Kraljevskoj akademiji dramskih umjetnosti u Londonu, Cornish College of Arts a diplomirala je i historiju kulture na Evergreen State Collegeu. Pjeva na 9 jezika a među njenim klijentma koji dolaze iz Afrike, Ujedinjenog Kraljevstva, Latinske Amerike i Azije su i Paula Abdul, Benicio Del Toro, Lea Salonga, Brian McKnight, Anthony Kiedis, Ray Joel (Biily Joel), Antonia Bennett (Tony Bennett) i Katharine McPheei i drugi. Autorica je knjige Singing for a Living. Kao glumica ostvarila je uloge u Mad Men, Criminal Minds, Cougar Town, Shameless i Oscarom nagrađenom filmu The Artist. Kao pjevačica/autorica pjesama, njezine TV i filmske kreacije uključuju Melrose Place, Young and the Restless, All My Children i Out Of Line. 

PHILIP RAYMOND, LONDON, UK

Philip Raymond je još kao mali dječak postao član glavnog Katedralnog hora i pjevao je sopran solista u Mocartovom Rekvijemu u katedrali u Canterburyju u znak sećanja na papu Jovana Pavla. Studirao je pjevanje na Royal College of Music u Londonu, bio tenor solista na recitalima, oratorijumu i operi u Velikoj Britaniji i inostranstvu. Bio je šef muzičkog odjela na Akademiji dramske umjetnosti Webber Douglas i predaje pjevanje na BA (Hons) Gluma, MA Theatre Lab i Foundation Course na Royal Academy of Dramatic Art. Koautor je knjige Singing On Stage: An Actor's Guide, RADA publikacija. Knjiga po prvi put pruža uvid u vokalne tehnike i praktične pristupe koji su se razvijali generacijama kao sastavni dio obuke na RADA i ohrabruje svakog glumca da istražuje svoj autentičan glas, umjesto da nudi jedinstven pristup i brza rješenja.

FRANCESCO MECORIO, ITALY, HONG KONG

Francesco Mecorio je vokalni trener i profesor pjevanja sa međunarodnom karijerom već više od 20 godina. Trenirao je pop/rok, džez, soul, gospel, operu i muzički teatar. Certificirani je instruktor i trener Estill Voice Model studije koju redovno predaje na Italijanskom, Engleskom, Korejskom i Španskom jeziku. Francescove istraživačke studije su prezentovane na domaćim i međunarodnim konferencijama u Koreji, Italiji i Poljskoj. Član je uredničkog odbora časopisa ePhonoscope i recenzent časopisa "Journal of Hearing Science". Bio je vokalni trener američka glumačka ekipa "Dreamgirls",  a među njegovim klijentima su i Bre Džekson, Tyler Hardwick, Nik Alexander, Candice Marie Woods koji su igrali u mjuziklima "Dreamgirls", "Hairspray" i "The Book of Mormon". Utemeljitelj je "Francesco Mecorio Voice studija", koji djeluje na relaciji Italija - Hong Kong.

MARINA PETKOVIĆ LIKER, ZAGREB, HRVATSKA

Marina Petković Liker je pozorišna autorica i redateljica, profesorica fonetike i komparatistica književnosti. Vanredna je profesorica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a kao vanjska suradnica radi na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, na diplomskom i poslijediplomskom stručnom studiju. Vodi stručne i umjetničke radionice iz područja glasa, govora, pozorišta i skupno osmišljenog pozorišta za djecu i mlade, učitelje i razne odgajatelje i umjetnike. Suosnivačica je i voditeljica Četveroruke, umjetničke organizacije za otvaranje novih polja pozorišne komunikacije, u kojoj se bavi osmišljavanjem i vođenjem inovativnih događanja koja specifično povezuju umjetnike i publiku (konferencije performansa, dijeljenje performansa, večere performansa, pozorišne predstave i dr.) Posvećena je umjetničkim istraživanjima na području međusobne povezanosti glasa i tijela, ženskih gesta, ženskih principa u umjetnosti i životu, sinestetskog pozorišta, pozorišnog ansambala i odnosa između različitih izvođača. Pozorišne predstave koje radi nastaju kao plod takvih dugogodišnjih istraživanja i posvećenog rada s glumcima, a tematski su usmjerene na sadržaje povezane s bolnim mjestima, traumama, nemoćima i ženskim strategijama u odnosu na to.

AGOTA VITKAI KUČERA, NOVI SAD, SRBIJA

Agota Vitkai Kučera, redovna je profesorica na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sad gdje je diplomirala na dva odseka Akademije umetnosti u Novom Sadu: Odseku za opštu muzičku pedagogiju i Odseku za solo pevanje u klasi prof. mr Vere Kovač Vitkai. Magistarske studije završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu a a zvanje Mastera muzičkih umetnosti stekla je 2010. godine. Titulu doktora nauka stiče 2013. godine na Interdisciplinarnim i mutidisciplinarnim studijama i istraživanjima u okviru Univerziteta u Novom Sadu (ACIMSI), a titulu doktora dramskih i audiovizuelnih umetnosti 2018. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Univerziteta u Novom Sadu. Bavi se pedagoškim radom, koncertnim i operskim pevanjem, aktivno izlaže na kongresima i konferencijama, voditelj je stručnih seminara, bavi se glasovnim obrazovanjem elitnih vokalnih profesionalaca, član je brojnih strukovnih i drugih organizacija. Autor je više stručnih i naučnih radova kao i knjiga: „Karakteristike glasa i metodički pristupi razvoju glasa u funkciji profesionalnih aktivnosti“ i „Moć glasa“. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja.

EMINA MUFTIĆ, SARAJEVO, BIH

Emina Muftić studirala je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, u klasi profesora Bore Stjepanovića. gdje je diplomirala 1987. godine. Radila je kao članica Drame u više pozorišnih kuća: Srpskom narodnom pozorištu u Subotici, Narodnom pozorištu Bosanske krajine u Banjoj Luci, Kamernom tetaru ’55 u Sarajevu, Otvorenoj sceni Obala, SARTR-u kao i u nezavisnim produkcijama i produkcijama pozorišnih festivala. U matičnoj kući glumila u velikom broju predstava a ostvarila uloge u velikom broju filmova. Od školske 1994/95. godine uključena je u nastavu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, prvo kao stručnjak iz prakse, zatim prolazi sva akademska zvanja a danas je redovna profesorica na predmetu Govor na Odsjeku za glumu. Učestvovala kao predavač na seminarima iz oblasti govora (u organizaciji Centra za edukaciju Privredne komore BiH), kao i skupovima posvećenim javnom govoru uopće (govorništvo i komunikacijske vještine, u organizaciji Fondacije „Konrad Adenauer“).

MERSIHA BEĆIROVIĆ, SARAJEVO, BIH

Mersiha Bećirović osnovnu i srednju školu završava u Konjicu nakon čega upisuje Medicinski fakultet u Tuzli; a potom studij nastavlja i na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2004. godine a Državni stručni ispit položila je 2005. godine. Postdiplomski studij upisuje na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Od 2005. do 2021.god. bila je zaposlena u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, na Klinici za bolesti uha, nosa i grla KCU Sarajevo, a od 2021. do danas zaposlena na ORL odjelu Opće bolnice ''Prim dr Abdulah Nakaš'', Sarajevo. Specijalizirala je oblast otorinolaringologije u periodu a završila je subspecijalizaciju iz oblasti fonijatrije. Članica je Udruženja otorinolaringologa i cervikofacijalnih hirurga/kirurga Federacije BiH, članica odbora Balkanskog udruženja otorinolaringologa (Balkan Society of Otorhinolaryngology), kao i članica Evropskog udruženja fonijatara (Union of the European Phoniatricians).

ILHANA ŠETIĆ AVDAGIĆ SARAJEVO, BIH

Ilhana Šetić Avdagić rođena je u Sarajevu gdje je završila osnovnu školu i Drugu Gimnaziju. Na Medicinskom fakultetu u Sarajevu diplomirala je 2002. godine. Radila kao ljekar opće prakse u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo od 2003. - 2005. godine a specijalizaciju iz otorinolaringologije obavila je na Klinici za bolesti uha grla i nosa KCUS. Specijalistički ispit iz otorinolaringologije položila je 2009.godine na KCUS, gdje je nastavila raditi kao specijalista otorinolaringolog do 2021.godine. Subspecijalistički ispit iz oblasti fonijatrije položila je 2014.god. također na KCUS, a od 2021. godine zaposlena je kao specijalista otorinolaringolog i subspecijalista fonijatar na ORL odjelu Opće bolnice ''Prim.dr Abdulah Nakaš'' u Sarajevu. Učesnica je brojnih naučnih kongresa i seminara, aktivna članica Udruženja otorinolaringologa i hirurga glave i vrata FBiH, te članica Europskog udruženja fonijatara.