iMTM je pokretač scene za muzički teatar u BiH sa posebnim akcentom na mjuzikle, a po uzoru na evropske pozorišne produkcije. Do sada realizirani projekti uključuju mjuzikl Briljantin 2013.,  Footloose 2014., Prljavi ples 2015. i Annie 2016. i Flashdance 2017 i Londonska priča 2023. Mjuzikli su izvedeni u Narodnom pozorištu Sarajevo, Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Bosanskom kulturnom centru Sarajevo i Pozorištu mladih Sarajevo, a gostovali su i u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj. Sve produkcije se realiziraju u saradnji sa Udruženjem iMTM i Narodnim pozorištem Sarajevo. U navedenim produkcijama pored studenata Muzičke akademije Sarajevo i polaznika iMTMa uloge su ostvarili i mnogi profesionalni pjevači, glumci i plesači među kojima su solisti Opere NPS-a Leonardo Šarić, Melisa Hajrulahović Tomić, Jasmin Bašić, glumci, prvak Drame NPS-a Mirvad Kurić, glumac pozorišta Mladih Semir Krivić, glumica Irma Alimanović Alihodžić, Mona Muratović, Mirza Dervišić, Mak Čengić, Hana Zarno, Faris Pinjo, Anja Kraljević, Nedim Džinović, Aldin Tucić, Armin Omerović, Haris Bidžan, Ana Marija Tomić  te plesači Samra Mlinar Mandić, Vedran Marčeta, Anja Čurković i Lena Marković. Kao specijalni gosti u nekoliko produkcija, učestvovali su popularni pop pjevač Fuad Backović Deen kao i finalista serijala X faktor Tarik Mulaomerović. Saradnik na projektima je glumica Gordana Boban.

Posljednja produkcija u Narodnom pozorištu Sarajevo je muzičko-scenska adaptacija ”Flashdance 2017.”koja se izvodila i tokom 2018. godine. Mjuzikl Annie, repriziran je 2017., 2018. i finalno 2019. godine u NPS.

Photo by Agdal Nuhanović

Navedenih pet produkcija krunisano je izvođenjem Gala koncerta Broadway- West End mjuzikli 80.. tokom 2019. godine u BKC Sarajevo i Slavonskom Brodu u Hrvatskoj.

Photo by Mišo Prodanović

Najnovije mjuzikl "Londonska priča" izveden je 2023. i reprizno 2024. godine u Pozorištu mladih Sarajevo.