Kroz sedmične glumačke radionice polaznici škole glume za predškolski i školski uzrast, će kroz princip improvizacije, igranje igara, pjevanje, čitanje bajki i basni učiti o univerzalnim vrijednostima i na taj način razvijati maštu, ispoljiti kreativnost, te moći iskazati svoje mišljenje. Akcenat će biti na timskom radu i oslobađanju u grupi kao i razvijanju njihovih individualnosti. U toku rada će biti uključeni i različiti rekviziti i dijelovi kostima, kako bi se djeci približio magični svijet teatra i njegovala ljubav prema istom. Proteklih godina, polaznici škole Dječiji teatar učestvovali su u profesionalnim produkcijama Briljantin (2013.), Footloose (2014.), "DJ Šampinjon: Vrh svijeta (2015.), Prljavi ples (2015.), Annie (2016. i 2017.) i Mravko Travko (2018.) koji su igrani u Narodnom pozorištu Sarajevo, Bosanskom kulturnom centru Sarajevo, Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Pozorištu mladih Sarajevo.

Najnovije, muzičko-scenskim performansom "Living statues", polaznici škole otvorili su Mali MESS u sklopu Internacionalnog teatarskog festivala MESS 2018.

Školu glume za školski uzrast (6-14g) vodi diplomirana glumica Irma Alimanović Alihodžićkoja predaje glumu i scenski pokretMjesečna školarina iznosi 150 KM, nastava je grupnog karaktera, a odvija se svakog utorka od 18-20 sati.

Školu glume za predškolsi uzrast (3-6g) vodi diplomirana glumica Sanela Krsmanović Bistrivoda Mjesečna školarina iznosi 75 KM, nastava je grupnog karatera, a odvija se svakog utorka od 17-18 sati.

Škola teatra za djecu kontinuirano prima nove polaznike i odvija se u prostorijama iMTM-a u ulici Ćumurija 6.

Prijave putem online aplikacije i emaila info@mtm.ba

Uplata školarine vrši se kod:

Raiffeisen bank d.d

Broj računa: 1610000094780069

Svrha uplate: Školarina za iMTM (ime škole i kandidata)

Primalac: M.T.M. d.o.o.

U cijene je uračunat PDV!