Alma Ferović Fazlić, producentica i voditeljica iMTM

Alma Ferović Fazlić - Diplomirala na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, magistrirala na Royal Academy of Music u Londonu na Odsjeku za muzički teatar (pjevanje/gluma/ples) nakon čega profesionalno usvršavanje nastavlja na Royal Academy of Dramatic Arts u Londonu i privatno u klasi profesorice Mary King.

Indijsko «classical i light» pjevanje usavršava u klasi renomirane indijske umjetnice iz UK Swati Natekar.

Internacionalno koncertno iskustvo obuhvata UK turneju sa Sir Eltonom Johnom i svjetsku turneju sa Indijskim dvostrukim dobitnikom Oscara A.R.Rahmanom sa kojim nastupa u UK, Indiji, Canadi, Australiji, Hong Kong-u, Kuwait-u i Singapuru, a nedavno i u londonskom Royal Festival Hall sa Orkestrom Londonske filharmonije.

U epicentru muzičkog teatra londonskom West End-u u originalnoj glumačkoj podjeli mjuzikla Lord of the Rings odigrala 492 predstave u ulozi Glorfindel, Elranien i glavnoj ulozi Galadriel. Igrala i u predstavama Sweeney Todd, The boys from Syracuse, cabaretnoj predstavi Let’s get away from it all i Sevdah operi (Dorset). Ostvarila uloge u tv. serijalima Hotel Babylon (BBC1) i Lewis (ITV) a filmsko iskustvo obuhvata i ulogu u Bollywoodskom hitu Rockstar reditelja Imtiaza Alija (Indija, 2011. god).

Studijsko iskustvo: gost solista na albumu grupe Fun-da-mental-All is war i pjesmi Srebrenica Massacre, albumu indijskog perkusionise Anandana Sivamanija-Malhalela i pjesmi Dancing on the Moon, filmskim albumima: Breaking and Entering i pjesmi Bentbaša, reditelja Antonija Mingele (Anthony Mingella), Bollywoodskim filmovima Bose i pjesmi Afhganistan, Rockstar i pjesmi Aur Ho, Wishwaroopam i pjesmi Koi Kahin, Arima Nambi i pjesmi Naanum Unnil Paadi, Tamasha i pjesmi Tu Koi Aur Hai i najnovije 2.0 u režiji Shankara Panickera. Od 2004 – 2007. godine kao solista učestvuje u studijskom kreiranju originalne partiture za mjuzikl Lord of the Rings a nakon snima i originalni sountrack za istu predstavu. Tokom školovanja u Sarajevu kao solista hora Gaudeamus predstavljala BiH u više od 12 zemalja Evrope a potom u Narodnom pozorištu u Sarajevu ostvaruje ulogu u predstavi Svila, Branka Vekića, kao i nastupe sa orkestrom Sarajevske filharmonije.

Sarađivala je i na projektima produkcijske kuće Opera Circus iz UK a kontinuirano gostuje na Međunarodnom festivalu harmonike Bela pl. Panthy u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj. Umjetnički je rukovodilac prvog kabaretnog ansambla u BiH pod imenom Cabaret.

Producentica je i muzička rediteljica mjuzikla ”Briljantin”, ”Footloose”, ”Prljavi ples”, ”Annie” i ”Flashdance”, "Gala koncerta Broadway-West End mjuzikli 80.”, te predstave za djecu ”Mravko Travko”. Najnovije vokalni je trener predstave "Jagor”, koja je u aprilu 2019. izvedena u KKD Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj. Autorica je teksta i muzike za muzički dokument ”Srebrenica”, autorica muzičkog dokumenta ”Emina”, te muzike za dokumentarni film ”Heroj našeg doba”, u režiji Šekija Radončića.

Od 2008. - 2017. angažovana je kao predavač na predmetu Muzičko-scenski projekti na Muzičkoj akademiji u Sarajevu a od 2018., u zvanju asistenta na predmetu ”Glas”, na Odsjeku za glumu pri Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo. Od 2019. godine koordinator je za World Voice Day za teritoriju BiH.

Članica je Muzikološkog društva Federacije BiH a svoje pisane radove objavljuje u časopisu za muzičku kulturu Muzika, koje izdaje Društvo. Učesnica je međunarodnih seminara i simpozija kao aktivni sudionik i predavač.