Anne-Marie Speed profesorica londonske Royal Academy of Music Odsjek za muzički teatar - London UK (iMTM konsultant i predavač Estill Voice Model seminara)

Anne-Marie Speed, London UK Anne-Marie Speed je glumica, reditelj, vokalni trener i licencirani predavač studije o građi i funkciji fonatornog aparata i metodama pjevanja, po američkoj naučnici i operskoj pjevačici Jo Estill. Kao vokalni konsultant-trener radila je na mjuziklima u West Endu, mnogim filmovima i serijama za BBC, Really Useful Group, The Royal Shakespeare Company, Tiger Aspect Productions i HBO, a medju njenim klijenitma su i glumci Keira Knightley, Anna Friel, Sam Neill, Anne-Marie Duff, Brendan Gleason, Lenny Henry i Myleene Klass. Kao predavač “Estill voice modela” posjeduje internacionalno iskustvo, a njen rediteljski opus obuhvata i predstave West End hit “Stones in his Pockets”, “Art” kao i mjuzikle “Into the Woods” i “Company” kompozitora Stivena Sontajma (Stephen Sondheim).

Anne-Marie Speed je profesorica sa londonske Royal Academy of Music - Odsjek za muzički teatar, a kao  vokalni trener bila je angažovana na ITV serijalu X-factor i Britain’s Got Talent a od 2009. a vokalni je konsultant za Sony Records, SyCo i najnovije Universal.

Više info na www.thevoiceexplained.com