Lamia Šašivarević na muzičkom takmičenju u Beogradu!

Mlada Sarajka Lamia Šašivarević, nastupit će u okviru Međunarodnog muzičkog festivala za djecu i omladinu "Angel Voice", koji će biti održan u Beogradu od 28.09 do 02.10. 2017. godine. Kao polaznica Pop-Rock škole pjevanja pri Institutu za muziku, teatar i multimediju iz Sarajeva, Šašivarević se nedavno plasirala u finale takmičenja za najbolji vokal u kategoriji ”Teen Angel”, za urast 14 i 15 godina, koje se organizira u okviru Festivala.

”Lamia će se predstaviti sa izuzetno teškom pjesmom And I am telling you, I’m not going, koju mnogi pamte iz popularnog mjuzikla Dreamgirls. Vrijedno se pripremala i njen plasman u finale takmičenja je već veliki uspjeh a svakako nadamo se i najboljem rezultatu”, kazala je njena profesorica Mima Zukan.

Glavni cilj festivala ”Angel Voice” je razvoj umjetničkog stvaralaštva, afirmisanje mladih pjevača, novih dečijih kompozicija, širenje značaja muzike i pjevanja među mladim ljudima, dovodeći ih u kontakt sa stručnjacima iz umjetničkog sektora kao i povezivanje djece sa različitih strana sveta.

Lamia Šašivarević učenica je devetog razreda osnovne škole u Sarajevu. Od 2016. godine pohađa  Institut  za muziku, teatar i multimediju i Pop-Rock školu pjevanja koja se odvija se u saradnji sa Rockschool iz Londona, a koju vodi prof. Mima Zukan. Iza sebe ima mnoge školske i javne nastupe.