Proljetnim koncertom učenici Pop-rock škole sinoć oduševili publiku!

Sinoć je u prepunom Aquarius Vilsu održan proljetni fundraising koncert Pop rock škole Instituta za muziku, teatar i multimediju Sarajevo. 

Nastupili su Lamia i Laila Šašivarević, Ana Milanović, Lana Šarić, Nihad Šuvalija - Alpha, Tarik Tanović, te muzički producent i DJ Benjamin Rifatbegović - SAHFI.

Izveli su hitove popularnih izvođača među kojima su Ed Sheeran, Sia, Ariana Grande, Duo Lipa, Rita Ora, Rihanna i drugi.

Na koncertu su prikupljena novčana sredstva u visini od 1.000 KM a bit će namijenjena za snimanje video spota za pjesmu Home and Grave, za koju je tekst pisao Nihad Šuvalija, a muziku komponovao Benjamin Rifatbegovic-SAHFI.

Pop Rock Škola pjevanja iMTM-a s radom je počela 2016. godine i posvećena je muzičkom obrazovanju djece i odraslih po internacionalno priznatom programu Rockschool London.Tokom 2017. godine polaznici škole Lamia Šašivarević, Ana Maria Vasiljević i Amina Bilalbegović učestvovali su  na internacionalnim takmičenjima u Rusiji, Srbiji i Hrvatskoj i osvojili vrijedne nagrade i priznanja.