Tarik Tanović sutra putuje na Maltu!

Ove godine mladi talentovani pjevač Tarik Tanović, predstavljat će BiH na internacionalnom pjevačkom takmičenju Euro Stars na Malti s pjesmom Donne u aranžmanu grupe Neri per Caso iz Italije, a koja je studijski snimljena višeglasno i u potpunosti a capella, dok će u revijalnom dijelu programa izvesti pjesmu Decpacito, Luisa Fonsija.

Takmičenje se održava od 25. do 30. aprila na Malti a specifično je po tome što svi izvođači učesnici sudjeluju isključivo po pozivu organizatora, a prethodno moraju biti dobitnici nagrada na drugim takmičenjima.

Euro Stars svake godine okuplja izuzetno talentovane pjevače iz dvadesetak zemalja svijeta. Tarik Tanović na takmičenje odlazi sutra u pratnji profesorice pjevanja Mime Zukan, koja će biti članica ovogodišnjeg žirija navedenog takmičenja.

Tarik Tanović rođen je 08. augusta 2004. godine u Sarajevu a već sa 10 godina pjevao je u operi Ero s onoga svijeta (uloga čobanče) a potom igrao i u operi Zmaj od Bosne, u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS).

Odigrao je naslovnu ulogu (Billy) u prvom mjuziklu sa djecom u glavnim ulogama Annie u NPS-u 2016. godine. Pobjednik je dječijeg festivala Lino fest 2016 kao i dobitnik nagrade za najbolji vokal iMTM-a 2017. godine.

U novom filmu Never leave me, bh. rediteljice Aide Begić za jedan od songova u filmu, posudio je glas glavnom glumcu, dječaku iz Turske. Snimio je i nekoliko reklama.