iMTM pokreće Kurs Tinejdžer Mobile App Developer! 

iMTM pokreće Kurs Tinejdžer Mobile App Developer! Postani tinejdžer developer i kroz zabavu savladaj vještine jednog od najtraženijih poslova današnjice.Kako postati tinejdžerski razvojni programer mobilnih aplikacija? Ovaj posao je budućnost koju roditelji kao potencijalnu za svoju djecu definitivno trebaju isprobati. Neka od najpoznatijih svjetskih imena u razvoju aplikacija su praktički djeca. Neki od tih programera postali su toliko uspješni, u stvari da su uspjeli zaraditi svoj prvi milion i prije nego što su dostigli punoljetnost.

Šta radi tinejdžerski razvojni programer za mobilne uređaje?

Zabavlja se i ujedno stvara! Znate one igre / aplikacije koje vi ili vaši roditelji preuzimate na svoj mobilni telefon? Sve su to napravili programeri mobilnih aplikacija. U ovom ćete poslu biti zaduženi za stvaranje mobilnih aplikacija koje se mogu koristiti na iOS i Android mobilnim uređajima.  Radiće se na stvarnim primjerima tako da nakon završenog kursa već imate prve aplikacije. Malo je vjerovatno da će vaša prva aplikacija biti savršena, ali najbolji način da saznate je da pokušate napraviti aplikaciju sami. Nakon što dovršite aplikaciju, službeno ste programer mobilne aplikacije i trebali biste biti vrlo ponosni. Slijedi učitavanje u Apple Store Google Play. Edukacija traje 9 mjeseci, ukupno 110 sati i namijenjena je za osobe uzrasta od 11 do 19 godina, početnicima koji žele da nauče razvijati desktop i mobile aplikacije.

Kroz edukaciju će naučiti sljedeće programske jezike HTML, CSS, JS (osnove) koji danas predstavljaju osnovu za programiranje. Za kreiranje hibridnih aplikacija ćemo koristiti Ionic Framework , kao i jedan od sljedećih frontend framework-a Angrular , React , Vue (Izborno) Ionic Framework je UI alat za izgradnju izvrsnih, visokokvalitetnih mobilnih i desktop aplikacija koristeći web tehnologije - HTML, CSS i JavaScript. Sa integracijama za popularne frameworke poput Angular, React, Vue.js 

U suštini Ionic nam pomaže da razvijamo aplikacije za Web , Mobile (Android, iOS) i Desktop (Win, MacOS, Linux) platforme koristeći isti programski kod. Time štedimo vrijeme uloženo u razvoj dok bi u slučaju nativnih aplikacija morali napraviti tri aplikacije s tri različite tehnologije. Sve više kompanija se odlučuje za razvoj hibridnih aplikacija, zbog uštede resursa u vremena uloženog u razvoj app za sve platforme. Jer smo u mogućnosti da koristimo isti programski kod za Web , Mobile (Android, iOS) i Desktop (Win, MacOS, Linux) platforme.

HTML / CSS / Javascript predstavljaju osnovu za bilo kakvo programiranje. Bez poznavanja istih se ne mozemo upustiti u učenje kompleksniji programski jezika ili u razvoj mobile/desktop aplikacija. Upravo zbog toga je čitav prvi dio edukacije posvećen istim, nakon polaznici ne samo da će naučiti te programske jezike nego i čitav koncept programiranja. Tako da će nakon to dijela već biti u stanju da kreiraju vlastite web stranice i web aplikacije, te da se upuste u učenje drugih programski jezika i framework-a.

U drugom dijelu edukacije nakon što smo naučili osnove (HTML/CSS/JS) učesnici u konsultaciji sa predavačem biraju Framework (Angular, Vue, React) koji im najbolje “leži”.

Prvi dio edukacije: Programski jezici

- HTML (obavezno)

- CSS/SCSS (obavezno)

- Osnove Javascript-a (obavezno)

Drugi dio edukacije: Web & Mobile Desing (UX/UI)

Programski jezici:

- Angular (izborno)

- Vue.js (izborno)

- React (izborno)

Web servisi:

- Github.com

- Firebase.com

- Slack.com

Prijave u toku! Javite se na info@mtm.ba