U pripremi mjuzikl za djecu ”Annie”!

Nakon tri hit produkcije mjuzikla ”Briljantin”, ”Footloose” i ”Prljavi ples”, Institut za muziku, teatar i multimediju (iMTM) u saradnji sa Narodnim pozorištem i agencijom McCann Sarajevo, priprema produkciju prvog mjuzikla za djecu ”Annie”, koji će premijerno biti izveden tokom 2016. godine.

Ovim povodom iMTM raspisuje audiciju za školu muzičkog teatra ”Annie”, koja će tokom narednih mjeseci kroz sekcije, gluma, pjevanje i ples, educirati djecu za navedeni mjuzikl.

Za audiciju koja će se održati u subotu 14. novembra u 13h u prostorijama iMTM-a u ulici Ćumurija 6, prvi sprat, potrebno je spremiti jednu pjesmicu i recitaciju a prijaviti se mogu sva djaca uzrasta od 6-14 godina koji vole pjevanje, ples i glumu a koji po mogućnosti već imaju prethodno scensko iskustvo.

 

 

Najboljim kandidatima selektiranim za glavne uloge, bit će ponuđene stipendije u vidu besplatnog školovanja u Institutu a plesno-pjevačko-glumački ansambl mjuzikla Annie, činit će sva djeca koja upišu školu muzičkog teatra ”Annie”, koji će nakon premijere nastaviti igrati u mjuziklu koji će biti na redovnom repertoaru Pozorišta mladih.

Pored djece, glumačku podjelu mjuzikla čine i profesionalni glumci Pozorišta mladih.

Nastava će se odvijati prema dogovoru sa nastavnim kadrom i kreativnim timom predstave. Dosadašnji polaznici škola Instituta su u protekle četiri godine učestvovali u profesionalnim pozorišnim produkcijama medju kojima je i mjuzikl ”DJ Šampinjon - Vrh svijeta”, ”Briljantin”, ”Footloose” i ”Prljavi ples”.

Po završetku programa polaznici će dobiti iMTM certifikat o završenoj školi muzočkog teatra ”Annie”, a takodjer pored redovne nastave svi polaznici će povremeno imati organizirane posjete Narodnom pozorištu Sarajevo gdje će zajedno sa roditeljima moći besplatno pratiti predstave.

Prijave kandidata i dodatne informacije o audiciji i školovanju na info@mtm.ba ili putem telefona 062559862