David Morales & iMTM lekcije o Dj-ingu !

Jedan od velikih prijatelja iMTM-a slavni dj i producent David Morales (započeo svoju karijeru krajem 80-tih, jedan od prvih superstar dj-a i dobitnik Grammy-ja) svom sinu Brandonu svakodnevno daje esencijalne lekcije o house muzici i djingu. Otac mu je za 11. rođendan kupio prvi turntable set i rekao da treba da uči sve ispočetka. «Dj koji ne zna prošlost muzike ne može biti istinski dobar dj» govorio mu je često. Nakon gramofona učio je da radi na CD playerima a nakon toga je u priču uključio i Tractor. Nakon godina vježbanja prošle godine na WMC 2011 Brendon se prvi put predstavio svijetu mixajući warp up za DEF MIX porodicu Hector Romera, Frankie Knucklesa i Davida Moralesa. Nakon toga je započela njegova karijera i put oko svijeta.

Njihova poruka glasi: «naučite SVE i osjetite ljubav prema muzici a nakon toga se odlučite na koji način se predstaviti publici ! »

David Morales - o mladim i novim Dj-ima (2011):

 

 

Pogledajte intervju sa mladim Brandonom Moralesom koji u dva navrata upravo govori o tome na koji način je od oca učio svoje prve dj korake i šta je ono najbitnije za buduće DJ generacije .

Brandon je prije nekoliko dana sa istom ekipom ponovo nastupio na WMC Miami 2012 ali ovoga puta kao resident DJ.

Instititut za muziku teatar i multimediju iMTM vam na sličan i jedini pravilan način nudi cjelokupnu naobrazbu iz osnova teorije muzike, istoriju elektronske muzike i muzičkog biznisa te rad na svim dj i producentskim spravama.

iMTM Pretvori svoju maštu u stvarnost !

Â