Mini kids lab gluma za predškolski uzrast!

Institut za muziku, teatar i multimediju pokrenuo je glumačke radionice Mini Kids Lab za djecu predškolskog uzrasta  od 3-6 godina. Radionice voditi diplomirana glumica Irma Alimanović Alihodžić koja je iskustvo u radu sa djecom i mladima stekla kroz projekte teatarskih radionica sa British Council-om,  časove glume u Montessori školi Blooming Child te drugim teatarskim radionicama za djecu i mlade. Radionice  će se odvijati jednom sedmično u trajanju od okvirno sat vremena, subotom od 11 - 12h.

Radi se o kreativnim, edukativnim radionicama gdje će djeca kroz princip improvizacije, igranje igara, pjevanje, čitanje bajki i basni učiti o univerzalnim vrijednostima i na taj način razvijati svoju maštu, ispoljiti svoju kreativnost, moći iskazati svoje mišljenje. Akcenat će biti na timskom radu i oslobađanju u grupi kao i razvijanju njihovih individualnosti.

U toku rada će biti uključeni i razni rekviziti i dijelovi kostima kako bi se djeci približio  magični svijet teatra i odnjegovala ljubav prema istom.

Pored redovne nastave svi polaznici će povremeno imati organizirane posjete Narodnom pozorištu Sarajevo gdje će zajedno sa roditeljima moći besplatno pratiti baletne predstave.

 

Prijave na info@mtm.ba i putem telefona 062559862