Otvoren upis u školu muzičkog teatra za djecu i odrasle

Upis u školu muzičkog teatra za djecu i odrasle za novu školsku godinu 2016/2017 je u toku!

Škola muzičkog teatra obuhvata tri discipline: glumu, pjevanje i ples, a nastava se odvija u tri nivoa: početni, napredni i majstorski kroz tri umjetničke laboratorije: Music lab, Acting lab i Dance lab. Nastavni proces rada će se odvijati na sedmičnoj osnovi u prostorijama MTM Instituta, povremeno i u drugim srodnim institucijama. Da bi obogatili sopstveno kritičko razumijevanje izvođačkog konteksta, po završetku programa polaznicima će biti organizirane “otvorene kritičke sesije” sa nastavnim kadrom, kao i individualne sesije, te javna prezentacija za publiku, čemu prethode intenzivne probe.

Pravo na upis imaju svi pojedinci i to djeca urzasta od 6-12 godina kao i odrasli od 18 godina bez gornje granice, koji žele da se školuju za oblast muzičkog teatra, kao i profesionalci iz branše koji se žele specijalizirati u oblasti muzičkog teatra.

Svi aplikanti prijavljuju se putem online aplikacija a kandidati iznad 18 godina bit će pozvani na audiciju na kojoj je potrebno demonstrirati predispozicije i talenat iz tri discipline: gluma, pjevanje i ples, radi podjele u adekvatne grupe.

Polaznici škole muzičkog teatra iMTM-a do sada su učestvovali u četiri profesionalne teatarske produckije: Briljantin - 2013., Footloose - 2014., Prljavi ples - 2015 i Annie 2016. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo, Bosanskom narodnom pozorištu Zenica i Bosanskom kulturnom centru Sarajevo a predstave je pogledalo više hiljada posjetitelja.

prijave na info@mtm.ba