Veče najljepših songova iz mjuzikla Mamma Mia !

Veče najljepših songova iz mjuzikla Mamma Mia !

Ansambl “Cabaret” iMTM-a priprema nezaboravnu noć u okviru zatvaranja festivala Sarajevska zima 2012.

 

Ansambl “Cabaret” Instituta za muziku teatar i Multimediju, javnosti posebno poznat kroz sve česće nastupe u okviru prvog BH cabarea hit predstave “Ja, mahaluša”, najavljuje novi nastup na festivalu Sarajevska zima 2012.

Koncert ce biti izveden 20. marta u 21.00 u Domu Armije u Sarajevu.

Najljepši songovi iz mjuzikla MAMMA MIA zajedno sa Brodskim harmonikaškim orkestrom „Bela pl. Panthy“ iz Slavonskog Broda sa kojima je Ansambl već nastupao krajem novembra u Hrvatskoj.

Pod dirigentskom palicom Sanje Nuhanović izvest će se hitovi popularne grupe ABBA medju kojima su i Mamma mia, Dancing Queen, Money, Money, money i mnogi drugi.

Prvi ansambl koji razvija muzički teatar i koji već iza sebe ima niz nastupa u raznim gradovima BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, donosi vam nešto najbliže mjuziklu kao formi koja i dalje ne egzistira u našoj zemlji. Formiran je sa željom da predstavi muzički teatar kao formu i time pokrene proces oživljavanja ove dragocijene platforme u našoj zemlji.

 

Ansambl Cabaret je osnovan 2010. godine kao rezultat uspješne saradnje sa studentima Muzičke akademije u Sarajevu i njihovog rada na predmetu Muzičko-scenski projekti koji se u curriculum Akademije uveo prema potrebama Bolonjskog procesa 2008. godine i vodi kao izborni predmet.

U okviru ansambla djeluju bivsi i sadasnji studenti svih odsjeka Muzičke akademije u Sarajevu koji se profiliraju i treniraju za oblast muzičkog teatra.

Ansambl “Cabaret” trenutno čine: Aida Mušanović, Adis Pirić, Dunja Nikšić, Dunja Mazughi, Haris Porić, Marija Čolak, Negra Čičić, željana Trogrlić, Adela Šabić i Irma Mulić a repertoar obuhvata odlomke iz najpopularnijih mjuzikla medju kojima su: Chicago, Wicked, Witches of Eastwick, The Lion King i We Will Rock You.

 

info@mtm.ba