Repriza mjuzikla Briljantin!

Radi nezapamćene posjećenosti prvog poslijeratnog mjuzikla „Briljantin“, koji je premijerno izveden 13. maja 2013. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS), studenti Muzičke akademije u Sarajevu će 18. decembra u NPS, reprizno izvesti kultni "Briljantin" u terminu od 19:30 sati.

Radi mnogih ljubitelja ovog žanra, koji su u noći premijere ostali na platou ispred NPS-a, pokrenuta je inciijativa za četvrto izvođenje, kada će se glumačkoj ekipi kao specijalni gost po treći put pridružiti bh. muzička zvijezda Fuad Backović-Deen.

 



Riječ je o muzičko-scenskom izvođenju mjuzikla "Briljantin", ispitnoj predstavi studenata II i IV godine svih odsjeka Akademije na predmetu Muzičko-scenski projekti (MSP) koji je u curriculum Akademije uveden 2008. godine. Ovom predstavom obilježena je petogodišnjica od osnivanja predmeta MSP.

Predstava se relizira u saradnji sa Narodnom pozorištem Sarajevo, koje je omogućilo scenografske elemente kao i korištenje kostima iz Fundusa te Instittutom za muziku, teatar i multimediju, gdje se projekat pripremao nešto manje od dva mjeseca.

Režiju i scenski pokret potpisuje Alma Ferović, koreografiju balerina NPS-a Nadža Pušilo, aranžmane i muzičku režiju dirigent Nenad Tešić, dok je tehničko-likovnu realizaciju predstave pomogla Marijela Margeta-Hašimbegović.


Karte za predstavu mogu se nabaviti na blagajni NPS-a po cijeni od 10 i 15 i 20 KM.

Radno vrijeme blagajne NPS: ponedjeljak - subota od 9:00 do 11:30 i od 15:30 do 19:30 sati.
Telefon: +387 33 221 682

Rezervisane ulaznice dužni ste preuzeti dva dana prije održavanja predstave.